Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Akurat taki sposób podawania fasolki ( z kuchni żydowskiej ) u mnie w rodzinie był znany od dawna .Babcia nawet kisiła fasolkę na kwaśno.

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

Składniki:

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :
Fasolkę oczyścić i gotować w osolonym wrzątku z listkiem laurowym , goździkiem , pieprzem ziarnistym przez 30 minut. Odcedzić - usunąć liść laurowy i ziele angielskie .Dodać do garnka masło, sok z cytryny, cukier , masło - mieszając delikatnie dusić 5 minut.