Sposób przygotowania:
Zielona pasta
Jajka ugotować na twardo. Wodę z jajkami posolić, żeby późnij lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać, przepłukać wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka i oddzielić białka od żółtka. Białka bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki oraz natkę szczypiorku dokładnie umyć, a w następnej kolejności drobno posiekać. Serek topiony oraz serek homogenizowany rozdrobnić widelcem i dobrze wymieszać. Następnie do serków dodać żółtka i również bardzo dokładnie rozdrobnić i wymieszać. Do masy serowej z żółtkami dodać trzy łyżki majonezu i ponownie dobrze wymieszać. Posiekane białka oraz posiekaną natkeępietruszki oraz szczypiorku dodać do pozostałych składników i całość bardzo dobrze wymieszać razem. Na koniec doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać.