lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zielona pasta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna pasta ze szczypiorku i pietruszki na kanapki.

Zielona pasta

Składniki:

Zielona pasta

 

  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • natka szczypiorku
  • 1/2 kubeczka serka homogenizowanego małego
  • 10 dag serka topionego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zielona pasta
Jajka ugotować na twardo. Wodę z jajkami posolić, żeby późnij lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać, przepłukać wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka i oddzielić białka od żółtka. Białka bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki oraz natkę szczypiorku dokładnie umyć, a w następnej kolejności drobno posiekać. Serek topiony oraz serek homogenizowany rozdrobnić widelcem i dobrze wymieszać. Następnie do serków dodać żółtka i również bardzo dokładnie rozdrobnić i wymieszać. Do masy serowej z żółtkami dodać trzy łyżki majonezu i ponownie dobrze wymieszać. Posiekane białka oraz posiekaną natkeępietruszki oraz szczypiorku dodać do pozostałych składników i całość bardzo dobrze wymieszać razem. Na koniec doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać.