gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Zielona pasta do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polecam wszystkim, taka pasta ze szpinakiem wcale nie jest taka niesmaczna jak niektórzy myślą.

Zielona pasta do kanapek

Składniki:

Zielona pasta do kanapek

 

Sposób przygotowania:

Zielona pasta do kanapek
Świeży szpinak przebieramy, płuczemy i wrzucamy do duzej ilosci zimnej wody.Odcinamy korzonki, wkładamy do rondla, zalewamy woda lekko osolic i krotko gotujemy na silnym ogniu. W czasie gotowania od czasu do czasu mieszamy. Gdy szpinak bedzie miekki, odcedzamy, dokładnie odsączamy.Nastepnie przepuszczamy przez maszynkę miksujemy blenderem.. Masło ucieramy, dodajemy ser topiony i szpinak. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy posiekaną rzeżuche. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Całość dobrze mieszamy.