zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Zielona sałata lekko kwaśna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sałata zielona, świetny dodatek do schabowego, mielonego, lub smażonego kalafiora.

Zielona sałata lekko kwaśna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielona sałata lekko kwaśna

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałata lekko kwaśna
Z sałaty obrywam liście i dokładnie opłukuję pod bieżącą wodą. Następnie osuszam w wirówce do warzyw. Każdy listek strzępię palcami na małe kawałki, wkładam do miski i delikatnie posypuję solą, dosłownie szczypta.



W kubeczku mieszam śmietanę z fruktozą i octem. Wlewam do sałaty, posypuję delikatnie białym pieprzem, mieszam.



Podaje w małych miseczkach, jako dodatek do drugiego dania, najczęściej do schabowego, lub mielonych. Doskonale komponuje się z panierowanym kalafiorem.
Zielona sałata lekko kwaśna
Z sałaty obrywam liście i dokładnie opłukuję pod bieżącą wodą. Następnie osuszam w wirówce do warzyw. Każdy listek strzępię palcami na małe kawałki, wkładam do miski i delikatnie posypuję solą, dosłownie szczypta.
Zielona sałata lekko kwaśna
W kubeczku mieszam śmietanę z fruktozą i octem. Wlewam do sałaty, posypuję delikatnie białym pieprzem, mieszam.

Tagi:

sałata