Sposób przygotowania:
Zielona sałata lekko kwaśna
Z sałaty obrywam liście i dokładnie opłukuję pod bieżącą wodą. Następnie osuszam w wirówce do warzyw. Każdy listek strzępię palcami na małe kawałki, wkładam do miski i delikatnie posypuję solą, dosłownie szczypta.
W kubeczku mieszam śmietanę z fruktozą i octem. Wlewam do sałaty, posypuję delikatnie białym pieprzem, mieszam.
Podaje w małych miseczkach, jako dodatek do drugiego dania, najczęściej do schabowego, lub mielonych. Doskonale komponuje się z panierowanym kalafiorem.
W kubeczku mieszam śmietanę z fruktozą i octem. Wlewam do sałaty, posypuję delikatnie białym pieprzem, mieszam.
Podaje w małych miseczkach, jako dodatek do drugiego dania, najczęściej do schabowego, lub mielonych. Doskonale komponuje się z panierowanym kalafiorem.
Ela Dz
zbysiowa
U nas w domku, taka sałata jest bardzo lubiana:)