Sposób przygotowania:
Zielona sałatka z brokułem
Brokuł -zarówno różyczki jak i łodygi gotujemy w lekko osolonej wodzie. łodygi muszą się nieco dłużej gotować bo są grubsze. Odcinam jedynie tą spodnią część spod brokuła ok 1,5 cm. Por siekam bardzo drobno, bo wtedy lepiej smakuje i parzę na sitku wrzątkiem i odstawiam do wystudzenia. Ogórki kroję w małe kosteczki. Najlepiej gdy są konserwowe, ja nie miałam to dałam ostrzejszą wersję bo zaprawiana razem z papryczkami chili. Ser feta kroję w kostki 1 x 1,5 takie troszkę większe bo od mieszania maleją ;) Groszek odsączam z zalewy a jajka kroję w małe kosteczki (można zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Wszystkie składniki mieszam ze sobą i dodaję 3 łyżki majonezu. Przyprawiam do smaku pieprzem, soli nie daję bo ser feta jest słony i brokuł gotował się w wodzie z solą. Ale wedle smaku :)