Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielona surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym

Zielona surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Zielona surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 0,5 kg kapusty pekińskiej,
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 4 ogórki kiszone,
  • 1 szklanka majonezu,
  • sól,
  • pieprz biały

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską poszatkować lub porwać na małe kawałki. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Groszek konserwowy dokładnie osączyć z zalewy. Do miski włożyć kapustę, ogórki oraz groszek konserwowy, następnie dodać majonez i przyprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Całość wymieszać.

Tagi:

kapusta