Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielona zupa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa z sałaty i szpinaku jest smaczna i zdrowa

Zielona zupa z grzankami

Składniki:

Zielona zupa z grzankami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupa z grzankami
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por. Dodać umyty, pokrojony szpinak i sałatę oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i smażyć razem około 10 minut. Następnie podsmażony szpinak przełożyć do rondla, wlać gorący bulion, ocet winny i gotować pod przykryciem około 10 minut. Następnie zupę zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami.