pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

niespodzianką może być ser feta, ale nie bójmy się :o)

Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą
Mięso przyprawiamy przyprawa do mięsa mielonego i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą czosnkową i ziołami prowansalskimi i dusimy na małym ogniu ok. 15 min. Płaty lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Odsączamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Najpierw warstwę płatów, potem sos z mięsem i posypujemy dość serem feta. Na górę znowu płaty lasagne i ponawiamy czynność. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 30 min. Ostatnią wierzchnią warstwę można posypać żółtym serem.
Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą
Farsz do lasagne