goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zielone naleśnikowe ruloniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie nadają się do sałatę lub jako dodatek do zup

Zielone naleśnikowe ruloniki

Składniki:

Zielone naleśnikowe ruloniki

 

  • mleko 150 ml
  • jaja 3 sztuki
  • mąka 1 szklanka
  • masło 1 łyżka
  • parmezan 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • szczypiorek 1/2 pęczek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zielone naleśnikowe ruloniki
Masło roztapiamy, dodajemy mleko, rozkłócone jajka, mąkę. Natkę pietruszki oraz szczypiorek siekamy i dodajemy do ciasta. Następnie dodajemy starty parmezan. Całość dokładnie mieszamy lub miksujemy. Smażymy 4-5 naleśników. Gorące rolujemy. Gdy przestygną kroimy po ukosie w paseczki. Używamy jako dodatek do zup, sałatek.