Sposób przygotowania:
Zielone szparagi z masłem i bułką tartą
Szparagi oczyścić, twarde końcówki szparagów odciąć.
Wodę osolić, dodać odrobinę cukru.
Szparagi gotować około 10 - 15 minut, odcedzić lekko przestudzić,pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą,przesmażyć.
Szparagi wyłożyć na talerz i polać podsmażona na maśle bułką tartą.
Podawać gorące.
Wodę osolić, dodać odrobinę cukru.
Szparagi gotować około 10 - 15 minut, odcedzić lekko przestudzić,pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą,przesmażyć.
Szparagi wyłożyć na talerz i polać podsmażona na maśle bułką tartą.
Podawać gorące.
gusia1000