gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zielone warzywa na talerzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie ...

Zielone warzywa na talerzu

Składniki:

Zielone warzywa na talerzu

 

Sposób przygotowania:

Zielone warzywa na talerzu
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Liście sałaty myjemy i układamy na większym talerzu. Następnie kalafior dzielimy na różyczki i układamy na talerzu (różyczkami do talerza). Kalafior układamy tak aby w środku można było ułożyć brukselkę. Margarynę roztapiamy, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy. Kalafior i brukselkę polewamy bułką tartą. Dekorujemy listkami bazylii i pietruszki. Lubię takie warzywa z frytkami i kotletem schabowym :)

Tagi:

tarta sałata