Sposób przygotowania:
Zielono mi
Biszkopt Żółtka ubijam z cukrem . Białka ubijam ze szczyptą soli. Mieszam z żółtkami dodaje mąkę i rozpuszczona łyżeczkę masła można dać olej też . Ciasto wlewam do formy tortownicy średniej .Piekę 20 minut w 170 stopniach na środkowym poziomie piekarnika. Masa1 śmietankę ubijam z łyżką cukru dziele na połowę . Do jednej połowy dodaje rozpuszczona ostudzoną galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 180 mili wody . Miksujemy , wylewamy na biszkopt. Wiśnie z kompotu drylujemy odcedzamy i kładziemy na masę truskawkową . Masa 2 Śmietankę ubijamy dodajemy galaretkę agrestową rozpuszczona w 180 mili wody oraz barwnik zielony spożywczy ubijamy wylewamy na masę truskawkową. Do lodówki na godzinę i gotowe smacznego.