Sposób przygotowania:
Zielono pomarańczowe ciasto z soków
Biszkopt - ubijamy pianę z białek utrwalamy cukrem i żółtkami. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wylewamy do blaszki i pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Upieczony odkładamy do ostygnięcia. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki soku gotuje w 1/2 szklanki rozpuszczamy 2 budynie i wlewamy do gotującego się soku - gotujemy budyń. Wylewamy na biszkopt odkładamy do zastygnięcia. Rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach wody i tężejącą wylewamy na zastygniętą masę z soku - odkładamy do zastygnięcia. Na zastygniętą galaretkę przygotowujemy drugą część soku i ostudzony wylewamy na galaretkę. Na koniec na wierzch przygotowujemy drugie galaretki i wylewamy na wierzch ciasta. Całość odkładamy do zastygnięcia.