Sposób przygotowania:
Ciasto na soku pysiu
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. ok. 180st.C na złoty kolor. Biszkopt ostudzić Masa różowa : Połowę soku pysia zagotować , Resztę pysia przelewamy do miseczki dodajemy budynie i cukier dobrze mieszamy , wlewamy do zagotowanego soku i na małym ogniu dokładnie mieszamy , ciepłą gęsta masę wylewamy na biszkopt . Studzimy Masa śmietanowa : Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody , studzimy . Ubijamy śmietankę i dodajemy tężejącą galaretkę i znów ubijamy . Wylewamy na wystudzoną masę różową .Następnie 2 truskawkowe galaretki rozpuszczamy w 700 ml wody , gdy zaczną tężeć wylewamy na masę śmietankową formujemy małe kwiatuszki ( z galaretki ) w odstępach . Wolne boki ciasta odcinamy kroimy na małe paseczki i wbijamy w galaretkę .Ciasto trzymamy w lodówce .