Sposób przygotowania:
Zielono risotto z kurczakiem
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy, a następnie kroimy w bardzo drobną kostkę. Następnie oprószamy je przyprawą gyros i smażymy je na oleju na złoty kolor. Brokuła dzielimy na różyczki. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Wrzucamy brokuła i gotujemy około 5 minut tak, aby brokuł nie stracił swojej jędrności. Następnie brokuła wyjmujemy z garnka i przekładamy do zimnej wody na kilkanaście sekund, aby zakończyć proces gotowania. Brokuła kroimy w drobną kostkę. Z kostki rosołowej przygotowujemy bulion wlewając 400ml wody. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła. Wsypujemy na nią ryż do risotto i smażymy chwilkę, aż ziarna staną się przezroczyste. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem do wchłonięcia bulionu co jakiś czas mieszamy. Gdy ryż będzie gotowy dodajemy kurczaka i brokuła i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy ciepłe, smacznego :)