Sposób przygotowania:
zielono-żółta potrawka cytrynowa
•makaron włożyć na około 3 minuty do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy, •po tym czasie makaron odcedzić i przelać zimną wodą, •2 ząbki czosnku posiekać i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy, •dodać szpinak, smażyć, •dodać pokrojony ser, jogurt, sok z 1/2 cytryny i przyprawy, wymieszać jeszcze chwile smażąc, •na drugiej patelni, podsmażyć na oliwie posiekany ząbek czosnku i imbir, •dodać krewetki, chwile smażyć, •przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z 1/2 cytryny, wymieszać jeszcze chwile smażąc, •na talerzu ułożyć makaron, na nim masę szpinakową, na niej krewetki, posypać całość skórką z cytryny
Tit
pchelka79