pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

zielono-żółta potrawka cytrynowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

kolorowe danie dla króliczka

zielono-żółta potrawka cytrynowa

Składniki:

zielono-żółta potrawka cytrynowa

 

  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 1 op. mrożonych krewetek koktajlowych
  • 1 op. makaronu ryżowego wstążki
  • 100 g sera typu feta
  • 2 łyżki jogurtu bałkańskiego
  • sok z 1 cytryny
  • starta skórka z jednej cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • sól, pieprz, gała muszkatołowa, kurkuma

 

 

Sposób przygotowania:

zielono-żółta potrawka cytrynowa
•makaron włożyć na około 3 minuty do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy, •po tym czasie makaron odcedzić i przelać zimną wodą, •2 ząbki czosnku posiekać i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy, •dodać szpinak, smażyć, •dodać pokrojony ser, jogurt, sok z 1/2 cytryny i przyprawy, wymieszać jeszcze chwile smażąc, •na drugiej patelni, podsmażyć na oliwie posiekany ząbek czosnku i imbir, •dodać krewetki, chwile smażyć, •przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z 1/2 cytryny, wymieszać jeszcze chwile smażąc, •na talerzu ułożyć makaron, na nim masę szpinakową, na niej krewetki, posypać całość skórką z cytryny