Sposób przygotowania:
Zielony Cytrynowiec
Cytrynę myjemy ,skórkę w całości trzemy na tarce jarzynowej ,sok wyciskamy ,wlewamy do skórkiMargarynę ucieramy z cukrami na puch ,dodajemy stopniowo po jednym jajku i cały czas ucieramy.
Mąkę przesiewamy ,mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy do utartej masy jajecznej ,na koniec wlewamy sok ze skórką cytrynową i mieszamy mikserem do połaczenia. Wlać gotowe ciasto do formy keksowej u mnie 39X 11 cm i włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 45 min w temp 170 *
Sprawdzić patyczkiem czy upieczone jeśli jest suchy wyciągamy ciasto jeśli jeszcze się klei zostawiamy ciasto jeszcze na 5-7 minut.
Lukier: Cukier puder wsypujemy do miseczki wlewamy sok z cytryny i parę kropel barwnika i ucieramy aż powstanie kleista lejąca się masa.Gotowym polewamy schłodzone ciasto.dekorujemy dowolnie. Polecam!
Mąkę przesiewamy ,mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy do utartej masy jajecznej ,na koniec wlewamy sok ze skórką cytrynową i mieszamy mikserem do połaczenia. Wlać gotowe ciasto do formy keksowej u mnie 39X 11 cm i włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 45 min w temp 170 *
Sprawdzić patyczkiem czy upieczone jeśli jest suchy wyciągamy ciasto jeśli jeszcze się klei zostawiamy ciasto jeszcze na 5-7 minut.
Lukier: Cukier puder wsypujemy do miseczki wlewamy sok z cytryny i parę kropel barwnika i ucieramy aż powstanie kleista lejąca się masa.Gotowym polewamy schłodzone ciasto.dekorujemy dowolnie. Polecam!
marietta