kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

zielony tort

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

biszkopciki można także zamoczyć w herbacie

zielony tort

Składniki:

zielony tort

 

  • podłużne biszkopciki
  • 6 owoców kiwi
  • pół kubka zimnego mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 kubki kremówki
  • masło

Sposób przygotowania:

zielony tort
Umyj starannie kiwi, obierz je ze skórki i pokrój na grube plastry. Kremówkę wlej do misy miksera. dodaj do niej cukier puder i ubij ją na sztywną pianę. Wlej mleko do miseczki. zanurzaj w nim po kolei biszkopty i natychmiast wyłóż nim dno oraz boki tortownicy. Wyłóż na biszkopty połowę bitej śmietany i ułóż plasterki kiwi. przykryj je kolejną warstwą zamoczonych w mleku biszkoptów. posmaruj je pozostałą częścią śmietany. Udekoruj tort plastrami kiwi i wstaw przynajmniej na dwie godziny do lodówki.

Tagi:

tort