pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Ziemniaczana przekąska z dipem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna przekąska na ciepło

Ziemniaczana przekąska z dipem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaczana przekąska z dipem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczana przekąska z dipem
Ziemniaki moczymy, szorujemy. Przez 10 minut podgotowujemy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. Ziemniaki odsączamy. Kroimy na 2-3 części każdy. Kładziemy je na lekko natłuszczonej blaszce. Z wierzchu przesmarowujemy olejem i posypujemy przyprawami. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut. W tym czasie robimy dip. Serek przekładamy do miseczki. Mieszamy z jogurtem. Ilość zależy od indywidualnych upodobań. Doprawiamy solą, mieszamy z posiekanym koperkiem i rzodkiewką. Upieczone ziemniaczki podajemy z dipem.
Ziemniaczana przekąska z dipem
Podgotowane ziemniaki kroimy na części i układamy na blaszce
Ziemniaczana przekąska z dipem
Z wierzchu smarujemy je lekko olejem i posypujemy przyprawami
Ziemniaczana przekąska z dipem
Serek mieszamy zjogurtem koperkiem i rzodkiewką