A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Ziemniaczane cząstki zapiekane z papryką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

doskonałe jako dodatek do dań mięsnych,jak i chłodników

Ziemniaczane cząstki zapiekane z papryką

Składniki:

Ziemniaczane cząstki zapiekane z papryką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane cząstki zapiekane z papryką
Ziemniaki cienko obrać i pokroić na spore cząstki(półksiężyce,gruba kostka),następnie dokładnie obtoczyć w przyprawach.Piec w 180*,aż do zezłocenia się skórki.Bułkę tartą zrumienić na maśle,polać nią ziemniaczki i wstawić jeszcze do piekarnika,aż powstanie chrupka skórka. SMACZNEGO.