Sposób przygotowania:
Ziemniaczane kotlety z szynką
Ziemniaki gotujemy, po czym odcedzamy. Mielimy lub przeciskamy je przez praskę . Dodajemy mąkę, żółtka oraz przyprawy i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto
dzielimy na 4 prostokąty o grubości około 0,5 cm. Na połowie każdego kładziemy po plasterku szynki i plasterku sera. Przykrywamy drugą połową i zlepiamy starannie brzegi. Panierujemy w tartej bułce i smażymy na tłuszczu po 4 minuty z każdej strony.Zajadamy z keczupem.
dzielimy na 4 prostokąty o grubości około 0,5 cm. Na połowie każdego kładziemy po plasterku szynki i plasterku sera. Przykrywamy drugą połową i zlepiamy starannie brzegi. Panierujemy w tartej bułce i smażymy na tłuszczu po 4 minuty z każdej strony.Zajadamy z keczupem.