katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ziemniaczane krokieciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Do przygotowania ziemniaczanych krokiecików można wykorzystać ziemniaki które pozostają nam od obiadu.

Ziemniaczane krokieciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ziemniaczane krokieciki

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane krokieciki
Ziemniaki na krokieciki obieramy,płuczemy,zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy. Gdy się ugotują dobrze ubijamy i studzimy. Dodajemy mąkę i łączymy na jednolitą masę.

Doprawiamy do smaku. Wędlinę kroimy wzdłuż na paski. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy wędlinę razem z drobno pokrojoną cebulą.

Kulki ziemniaczanej masy rozpłaszczamy, nakładamy wędlinę przesmażoną z cebulą i zawijamy podłużne krokieciki.

Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. 
Ziemniaczane krokieciki
Ziemniaczane krokieciki od strony wewnętrznej.

Tagi:

ziemniaki