Sposób przygotowania:
Ziemniaczane krokieciki
Ziemniaki na krokieciki obieramy,płuczemy,zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy. Gdy się ugotują dobrze ubijamy i studzimy. Dodajemy mąkę i łączymy na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku. Wędlinę kroimy wzdłuż na paski. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy wędlinę razem z drobno pokrojoną cebulą.
Kulki ziemniaczanej masy rozpłaszczamy, nakładamy wędlinę przesmażoną z cebulą i zawijamy podłużne krokieciki.
Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Doprawiamy do smaku. Wędlinę kroimy wzdłuż na paski. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy wędlinę razem z drobno pokrojoną cebulą.
Kulki ziemniaczanej masy rozpłaszczamy, nakładamy wędlinę przesmażoną z cebulą i zawijamy podłużne krokieciki.
Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.