Sposób przygotowania:
Farszynki mazurskie
Ziemniaki gotuję, mielę, dodaję surowe jajka, sól, mąkę, a następnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję farsz: Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszam na jednolitą masę.
Z ciasta formuje wałek, kroję go na kawałki, i formuje placuszki.
Na placuszki nakładam farsz, zawijam i kształtuje kotlety.
Podsmażam je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy.
Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.
Przygotowuję farsz: Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszam na jednolitą masę.
Z ciasta formuje wałek, kroję go na kawałki, i formuje placuszki.
Na placuszki nakładam farsz, zawijam i kształtuje kotlety.
Podsmażam je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy.
Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.
szewczyk
elzbieta8960