Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Ziemniaczane obwarzanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite i oryginalne danie dla miłośników ziemniaków. Dobry dodatek do potraw lub wieczorna przekąska. Łatwy w przygotowaniu.

Ziemniaczane obwarzanki

Składniki:

Ziemniaczane obwarzanki

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane obwarzanki
Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie ostudzić i zmielić. Wybić do nich całe jajka, masło, śmietanę i startą wcześniej gałkę muszkatołową. Następnie posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować obwarzanki o średniej wielkości, niezbyt grube. Posypać je bułką tartą i smażyć we fryturze aż będą rumiane. Jeść same jako przekąskę lub jako dodatek do mięs i sałatek.