ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Ziemniaczane piwonie - pieczone młode ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam zaskakiwać moich gości. Tak podane pieczone młode ziemniaki, zapewniam że wywołają uśmiechy na buziach.

Ziemniaczane piwonie - pieczone młode ziemniaki

Składniki:

Ziemniaczane piwonie - pieczone młode ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane piwonie - pieczone młode ziemniaki

ETAP 1:

Ziemniaki dokładnie wyszorować, umyć, osuszyć i pokroić na bardzo cienie plasterki.

Najlepiej zrobić to przy pomocy tarki do warzyw. Muszą być naprawdę cienkie. Foremki do muffinek wysmarować olejem i układać w nich plasterki ziemniaków. Plasterki muszą na siebie nachodzić.

Ziemniaki skropić jeszcze olejem, posolić i oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Podawać do drugiego dania. Smacznego.