Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ziemniaczane talarki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki starannie wyszoruj, szczoteczką pod bieżącą wodą, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie i odstaw do przestudzenia

Ziemniaczane talarki z patelni

Składniki:

Ziemniaczane talarki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane talarki z patelni
Ziemniaki starannie wyszoruj, szczoteczką pod bieżącą wodą, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie i odstaw do przestudzenia . Następnie pokrój je wraz ze skórką na cienkie plastry.Kapustę kiszoną odciśnij i pokrój długim nożem. Cebule obierz pokrój w talarki i krótko podsmaż na oleju na dużej patelni Dodaj ziemniaki, kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż aż wszystkie składniki się zrrumienia. Pod koniec dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i całość podgrzej. Potrawę dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką i odrazu podawaj