Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ziemniaczanki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Posiekaną cebulkę zeszklij na oleju dodaj poszatkowaną kapustę. Skrop wodą.

Ziemniaczanki z kapustą

Składniki:

Ziemniaczanki z kapustą

 

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 2-3 łyżki mąki
  • 50 dag kapusty
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaczanki z kapustą
Posiekaną cebulkę zeszklij na oleju dodaj poszatkowaną kapustę. Skrop wodą. Duś 20 min. Przypraw solą, pieprzem. Dodaj koncentrat i koperek. Wymieszaj. Całość odparuj. Przestudź. Ugotowane i utłuczone ziemniaki wymieszaj z jajkami i mąką . Z masy formuj placki układaj farsz kapuściany placki składaj na pół zalepiając brzegi. Smaż na złoty kolor. Najlepiej smakują z sosami np. śmietankowym, czosnkowym