Sposób przygotowania:
Ziemniaczany krem z polędwiczkami
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek w plasterkach, lekko podduszamy. Ziemniaki powinny być dość drobno pokrojone to nam skróci czas gotowania. Dorzucam je do cebuli i czosnku i podsmażamy aby lekko zarumienić. W garnku obok nastawiamy wodę gdy zacznie wrzeć wrzucamy zawartość patelni i gotujemy do miękkości. Na patelnię wlewamy następną łyżkę oliwy i obsmażamy polędwiczki pokrojone w paski. Gdy będą już gotowe oprószamy je solą i pieprzem, zdejmujemy. Na patelnię wlewamy łyżkę wywaru z ziemniaków i płuczemy wszystkie smaki i soki z patelni. A następnie wlewamy do ziemniaków. Miękkie ziemniaki miksujemy , doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na talerze, na środek dajemy porcję polędwiczek posypujemy natką.