kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Ziemniaczki z chrupiącą skórką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czasem zostanie ziemniaczków z obiadu i szkoda ich wyrzucić... jest na to rada :)

Ziemniaczki z chrupiącą skórką

Składniki:

Ziemniaczki z chrupiącą skórką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki z chrupiącą skórką
Rozgrzewamy patelnię z małą ilością smalcu. Wykładamy na patelnię utłuczone ziemniaki, równomiernie na całej jej powierzchni. Uklepujemy. Przykrywamy i pieczemy 5-10 minut (w zależności od ilości i grubości warstwy ziemniaków) aż od spodu zrobi się chrupiąca jasno brązowa skórka. Podajemy z jogurtem. Smacznego!

Tagi:

ziemniaki