Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z farszem boczkowym
Ziemniaczki płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Następnie studzimy i przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki (które możemy użyć np do przygotowania kopytek). Ziemniaczki zapiekamy około 15-20 minut. Cebulkę obieramy i kroimy w plasterki, następnie podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Farszem nadziewamy nasze ziemniaczki, a wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy je w piekarniku około 25 minut w 180 stopni. Podajemy na ciepło! Smacznego!
![Ziemniaczki z farszem boczkowym Ziemniaczki z farszem boczkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-boczkowym-169278.jpg)
![Ziemniaczki z farszem boczkowym Ziemniaczki z farszem boczkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-boczkowym-169279.jpg)
![Ziemniaczki z farszem boczkowym Ziemniaczki z farszem boczkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-boczkowym-169280.jpg)
![Ziemniaczki z farszem boczkowym Ziemniaczki z farszem boczkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-boczkowym-169281.jpg)