Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z pełnymi brzuszkami
Ziemniaki obieramy,płuczemy,kroimy wzdłuż na pół,drążymy środki łyżką,solimy,pieprzymy,dodajemy kilka kropel sosu sojowego.Marchewkę i cebule obieramy.Marchewkę i jedną cebulę trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy razem z mlekiem do mięsa.Mieszamy w misce,doprawiamy do smaku i faszerujemy jedną połówkę ziemniaka a drugą przykrywamy.Zwijamy w folię aluminiową i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.W między czasie drugą cebulę kroimy w kostkę i razem z miąższem z wydrążonych ziemniaków podsmażamy na złoty kolor,dodajemy solidną łychę buraczków,podsmażamy jeszcze chwile.Miksujemy dokładnie w blenderze dodajemy wody z gotujących się ziemniaków,aby sos nie był za gęsty,doprawiamy do smaku.Ziemniaki odwijamy z foli,rozkładamy na talerze polewamy sosem,posypujemy zieloną pietruszką.SMACZNEGO.
Babciagramolka
Jojo
eli_555