darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Ziemniaczki z pieczarkami i parmezanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

ziemniaki trochę inaczej - jako samodzielne danie lub pyszny dodatek

Ziemniaczki z pieczarkami i parmezanem

Składniki:

Ziemniaczki z pieczarkami i parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki z pieczarkami i parmezanem
ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki (nie obieramy). Na patelni rozgrzewamy sporą ilość tłuszczu, wrzucamy ziemniaki, obficie przyprawiamy, przykrywamy pokrywką i od czasu do czasu mieszamy. Kiedy ziemniaki zaczną robić się miękkie, podlewamy je sokiem z cytryny i dodajemy pokrojone pieczarki. Znów przykrywamy i dalej dusimy pod przykryciem. Na koniec posypujemy serem i podajemy.

Tagi:

ziemniaki