Sposób przygotowania:
Ziemniaczki zapiekane z sosem
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Ponakłuwaj ziemniaki widelcem i wetrzyj w nie 2 łyżki masła a następnie posól do smaku. Piecz przez około godzinę do czasu aż będą miękkie w środku.
Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i zmieszaj z mąką. Mieszaj cały czas do czasu aż mieszanka będzie złoto-brązowa. Dodaj bulion i tymianek a następnie zamieszaj. Bo gotuj do zredukowania, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu. Dopraw do smaku.
W ziemniaczkach wytnij otwory. Wygrzeb widelcem większość miąższu i zmieszaj z masłem a następnie przełóż z powrotem. Na wierzch dodaj sos i ser. Wstaw na chwilę do piekarnika, aby ser się rozpuścić.
Przepis z Polsat Food Network.
Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i zmieszaj z mąką. Mieszaj cały czas do czasu aż mieszanka będzie złoto-brązowa. Dodaj bulion i tymianek a następnie zamieszaj. Bo gotuj do zredukowania, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu. Dopraw do smaku.
W ziemniaczkach wytnij otwory. Wygrzeb widelcem większość miąższu i zmieszaj z masłem a następnie przełóż z powrotem. Na wierzch dodaj sos i ser. Wstaw na chwilę do piekarnika, aby ser się rozpuścić.
Przepis z Polsat Food Network.