Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Wołowina z kaszą i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie, które zaspokoi apetyt każdego. Sycące i aromatyczne! Wołowina z kaszą i ziołami smakuje wybornie!

Wołowina z kaszą i ziołami

Składniki:

Wołowina z kaszą i ziołami

 

  • 1,5 kg mostka wołowego

 

  • Bulion

 

 

 

  • Natka pietruszki

 

  • 100 g fety

 

Mieszanka przypraw

 

  • 2 łyżki kminku

 

 

 

  • 2 łyżki mielonej kawy

 

  • 2 łyżki cukru brązowego

Sposób przygotowania:

Wołowina z kaszą i ziołami
W formie żaroodpornej umieść mięso, obtocz w mieszance przypraw i polej oliwą i dodaj 2 szklanki bulionu.

Piecz w 140/150 C przez 4-5 godzin.

2 ½ szklanki bulionu rozgrzej i ugotuj w nim kaszę. Mostek pokrój i podsmaż do ładnie upieczonych brzegów. Podawaj posypane pokruszoną feta i kaszą.

Przepis z Polsat Food Network