eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ziemniaki Eli z grilla z rybą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne ziemniaki z grilla z farszem rybnym.

Ziemniaki Eli z grilla z rybą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki Eli z grilla z rybą

 

  • 10 dużych młodych ziemniaków
  • 30 dkg mintaja
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
  • 20 dkg sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • 2 tacki do grillowania

Sposób przygotowania:

Ziemniaki Eli z grilla z rybą
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na pół miękko. Ugotowane ziemniaki ostudzić i wydrążyć miąższ zostawiając około centymetr ziemniaka. Połowę wydrążonego miąższu zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek umyć,osuszyć i posiekać. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej,opiec rybę i rozdrobnić. Do miski włożyć potarte ziemniaki cebulę koperek rybę dodać śmietanę przyprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Farsz włożyć do ziemniaków. Ser zetrze na tarce z dużymi oczkami i posypać nim przygotowane ziemniaki. Gotowe ziemniaki przełożyć na tacki i grillować 30-40 minut w zależności od gatunku i wielkości ziemniaków.Smacznego!
Ziemniaki Eli z grilla z rybą
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na pół miękko.
Ziemniaki Eli z grilla z rybą
Ugotowane ziemniaki ostudzić i wydrążyć miąższ zostawiając około centymetr ziemniaka.
Ziemniaki Eli z grilla z rybą
Do miski włożyć potarte ziemniaki cebulę koperek rybę dodać śmietanę przyprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać.
Ziemniaki Eli z grilla z rybą
Gotowy farsz rybny nałożyć do wydrążonych ziemniaków.