Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli z grilla z rybą
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na pół miękko. Ugotowane ziemniaki ostudzić i wydrążyć miąższ zostawiając około centymetr ziemniaka. Połowę wydrążonego miąższu zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek umyć,osuszyć i posiekać. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej,opiec rybę i rozdrobnić. Do miski włożyć potarte ziemniaki cebulę koperek rybę dodać śmietanę przyprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Farsz włożyć do ziemniaków. Ser zetrze na tarce z dużymi oczkami i posypać nim przygotowane ziemniaki. Gotowe ziemniaki przełożyć na tacki i grillować 30-40 minut w zależności od gatunku i wielkości ziemniaków.Smacznego!
kasia900