Sposób przygotowania:
Ziemniaki i kalarepy faszerowane mięsem
Obrać i oczyścić ziemniaki i kalarepy, wydrążyć tak aby ścianki pozostały na grubość ok ,05-1 cm (z wydrążonych części można ugotować krem warzywny)
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek, następnie wymieszać z mięsem, wyciśniętym czosnkiem. przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego.
Tak przygotowanym mięsem obficie nafaszerować ziemniaki i kalarepy,
ułożyć warzywa do naczynia żaroodpornego, wlać ok 1-1,5 szklanki wody ,piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni pod przykryciem do miękkości warzyw.
Rozpuścić margarynę w rondelku, dodać mąkę, podsmażyć, wlać wywar z warzyw, zamieszać, dodać pietruszkę, dolewać goracej wody, aby uzyskać gęsty sos.
Gotowe warzywa polać sosem - smacznego!!!
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek, następnie wymieszać z mięsem, wyciśniętym czosnkiem. przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego.
Tak przygotowanym mięsem obficie nafaszerować ziemniaki i kalarepy,
ułożyć warzywa do naczynia żaroodpornego, wlać ok 1-1,5 szklanki wody ,piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni pod przykryciem do miękkości warzyw.
Rozpuścić margarynę w rondelku, dodać mąkę, podsmażyć, wlać wywar z warzyw, zamieszać, dodać pietruszkę, dolewać goracej wody, aby uzyskać gęsty sos.
Gotowe warzywa polać sosem - smacznego!!!