mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ziemniaki na czerwono

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna propozycja podania ziemniaków

Ziemniaki  na czerwono Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaki na czerwono

 

  • 600 g ziemniaków młodych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypior

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki na czerwono
Ziemniaki szoruję, gotuję na pół miękko w osolonym wrzątku na półtwardo.
Koncentrat, ocet, posiekany czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszam.
Na rozgrzanej oliwie smażę ziemniaki prawie do miękkości. Dodaję czerwoną pastę, smażę na małym ogniu mieszając. Przykrywam, od czasu do czasu mieszam potrawę, smażę, aż całość się zrumieni.
Przekładam na talerze ziemniaki, posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Ziemniaki  na czerwono
Koncentrat łączę z octem winnym, posiekanym czosnkiem i przyprawami
Ziemniaki  na czerwono
Do podsmażonym ziemniaków na patelni dodaję czerwoną pastę
Ziemniaki  na czerwono
Przykrywam ziemniaki z pastą i smażę, od czasu do czasu mieszam

Tagi:

ziemniaki