Sposób przygotowania:
Ziemniaki na czerwono
Ziemniaki szoruję, gotuję na pół miękko w osolonym wrzątku na półtwardo.
Koncentrat, ocet, posiekany czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszam.
Na rozgrzanej oliwie smażę ziemniaki prawie do miękkości. Dodaję czerwoną pastę, smażę na małym ogniu mieszając. Przykrywam, od czasu do czasu mieszam potrawę, smażę, aż całość się zrumieni.
Przekładam na talerze ziemniaki, posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Koncentrat, ocet, posiekany czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszam.
Na rozgrzanej oliwie smażę ziemniaki prawie do miękkości. Dodaję czerwoną pastę, smażę na małym ogniu mieszając. Przykrywam, od czasu do czasu mieszam potrawę, smażę, aż całość się zrumieni.
Przekładam na talerze ziemniaki, posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Tit