Sposób przygotowania:
Ziemniaki na patelni bez tłuszczu :)
Zieniaki ugotuj na purre wystudz ale nie całkiem na zimno (tak abyś mogła/mógł je utrzymać w ręce). Dodaj czosnek, sól - do smaku oraz masło. Masła musi być tyle aby ziemniaki się skleiły by uformmować z nich kulki, prostokąty. Rozgrzej patelnę.
UWAGA!!!
BARDZO WAŻNE!! Nie dodawaj masła do smażenia! W innym przypadku jak dodasz masło na patelnię do smażenia, ziemnaiki się rozkleją i nic z tego nie wyjdzie :(
Obsmażaj z każdej stony do uzyskania chrupki :) Złota skórka :)
Smacznego :)
UWAGA!!!
BARDZO WAŻNE!! Nie dodawaj masła do smażenia! W innym przypadku jak dodasz masło na patelnię do smażenia, ziemnaiki się rozkleją i nic z tego nie wyjdzie :(
Obsmażaj z każdej stony do uzyskania chrupki :) Złota skórka :)
Smacznego :)