Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ziemniaki nadziewane anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ziemniaki nadziewane anchois świetna kompozycja smaku

Ziemniaki nadziewane anchois Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki nadziewane anchois

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane anchois
Ziemniaki młode delikatnie umyć i podgotować, powinny być pół twarde. Przygotować ruloniki: na plaster boczku położyć filecie śledzia, dwa listki szałwii, odrobinę czosnku, odrobinę skórki z cytryny, ciasno zwinąć. Zrobić dziurki w ziemniakach i wsunąć do każdej rulonik. Z wyciętych kawałków ziemniaka odkroić koreczki i zamknąć dziurki. Zapiekać w piekarniku 30 min w tem 180 st.
Ziemniaki nadziewane anchois
Zrobić dziurki w ziemniakach i wsunąć do każdej rulonik
Ziemniaki nadziewane anchois
Zapiekać w piekarniku 30 min w tem 180 st

Tagi:

ziemniaki