Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym
Ziemniaki obieramy i wydrążamy w nich środki pozostawiając ok. pól cm grubości , układamy w naczyniu żaroodpornym .Posypujemy solą ,pieprzem i przyprawą do ziemniaków.
Mięso mielone mieszamy z jajem drobniutko posiekaną cebulką i przyprawami. Dobrze mieszamy. Mięsem napełniamy wydrążone ziemniaki pomiędzy które wkładamy wydrążony miąższ z ziemniaków.
Podlewamy 1,5 szklanki wody wymieszanej z kostką pieczeniową.
Pieczemy w 180C z termo obiegiem przez 1 godz pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy ziemniaki i zalewamy śmietaną wymieszaną z koncentratem i pieczemy jeszcze ok. 30 min.
Mięso mielone mieszamy z jajem drobniutko posiekaną cebulką i przyprawami. Dobrze mieszamy. Mięsem napełniamy wydrążone ziemniaki pomiędzy które wkładamy wydrążony miąższ z ziemniaków.
Podlewamy 1,5 szklanki wody wymieszanej z kostką pieczeniową.
Pieczemy w 180C z termo obiegiem przez 1 godz pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy ziemniaki i zalewamy śmietaną wymieszaną z koncentratem i pieczemy jeszcze ok. 30 min.
kasia900