kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ziemniaki nadziewane szynką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, pozostawiając grube ścianki. Zalać wrzącą osoloną wodą i gotować 5-8

Ziemniaki nadziewane szynką

Składniki:

Ziemniaki nadziewane szynką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane szynką
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, pozostawiając grube ścianki. Zalać wrzącą osoloną wodą i gotować 5-8 min. Wyjąć, posypać przyprawami. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć na łyżce tłuszczu, połączyć ze startym serem, jajem, posiekaną natką pietruszki oraz pokrajaną w kostkę szynką, doprawić. Następnie napełnić ziemniaki, ułożyć w naczyniu, polać pozostałym tłuszczem i upiec.

Tagi:

sery ser