Sposób przygotowania:
Pomidorki koktajlowe pod pierzynką
Liście sałaty lodowej płuczemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzach. Pomidorki myjemy i kroimy na pół, układamy na sałacie. Por kroimy bardzo drobno i połowę wykładamy na pomidorkach.
W osobnej misce mieszamy śmietanę z majonezem, solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Połowę sosu czosnkowego wykładamy na pomidorki. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach i wykładamy go na sosie czosnkowym.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i wykładamy na startym serze. Całość ponownie polewamy pozostałym sosem czosnkowym i wierzch posypujemy pozostałym drobniutko pokrojonym porem. Tak przygotowaną sałatkę od razu podajemy na stół.
W osobnej misce mieszamy śmietanę z majonezem, solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Połowę sosu czosnkowego wykładamy na pomidorki. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach i wykładamy go na sosie czosnkowym.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i wykładamy na startym serze. Całość ponownie polewamy pozostałym sosem czosnkowym i wierzch posypujemy pozostałym drobniutko pokrojonym porem. Tak przygotowaną sałatkę od razu podajemy na stół.