Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ziemniaki paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Paprykowe ziemniaki z piekarnika.

Ziemniaki paprykowe

Składniki:

Ziemniaki paprykowe

 

  • Składniki:

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki paprykowe
Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki. Czosnek obieramy tylko z zewnętrznej łupiny, łączącej ząbki. Do oleju dodajemy paprykę, zioła prowansalskie i rozmaryn, dokładnie mieszamy. Zalewamy ziemniaki i dokładnie mieszamy. Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą. Pieczemy około 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.