Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ziemniaki pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki można podawać do różnego rodzaju mięs.

Ziemniaki pieczone

Składniki:

Ziemniaki pieczone

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone
Ziemniaki wyszorować, obrać, opłukać i pokroić w ćwiartki lub na grube plastry. Wrzucić na osolony wrzątek i obgotować 2-3 minuty, osączyć na sitku, troszkę oprószyć mąką. Blachę wysmarować tłuszczem, układać ziemniaki jeden obok drugiego jedną tylko warstwę, posypać solą i kminkiem. Roztopić tłuszcz i polać nim ziemniaki. Wstawić go gorącego piekarnika piec około 40 minut
w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zrumienione wyjąć. Podawać do drugiego dania.

Tagi:

ziemniaki