Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki umyć, obrać cienko ze skórki, jeśli mamy większe sztuki to przekrawamy je na połówki, obgotowujemy 5 min. Osączone dokładnie studzimy, ale nie całkiem. Następnie posypujemy je solą i ziołami oraz skrapiamy olejem, mieszamy dokładnie aby wszystkie były pokryte cienką warstwą tłuszczu i przypraw.
Ziemniaki przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. W trakcie pieczenia można je kilka razy obracać aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron.
Ziemniaki przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. W trakcie pieczenia można je kilka razy obracać aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron.
wedith1
asia92
Babciagramolka
eli_555
Marika_1961