Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone w kociołku na ognisku
Udka kurczaka zamarynować w przyprawach i pozostawić na kilka godzin. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Koperek drobno pokroić. Kiełbasę pokroić jak kto woli.
Na dno kociołka położyć kilka plastrów boczku surowego. Następnie położyć warstwę ziemniaków, posypać koperkiem i posolić i popieprzyć.
Następnie dodać trochę cebuli i kurczaka. Ułożyć następną warstwę ziemniaków, dodać kiełbasę, cebulę i kurczaka. Na wierzch znowu ziemniaki.
Każdą warstwę ziemniaków oprószyć solą, pieprzem i koperkiem. Zakryć kociołek przykrywą.
Piec na ognisku około godzinę i 10 minut.
Na dno kociołka położyć kilka plastrów boczku surowego. Następnie położyć warstwę ziemniaków, posypać koperkiem i posolić i popieprzyć.
Następnie dodać trochę cebuli i kurczaka. Ułożyć następną warstwę ziemniaków, dodać kiełbasę, cebulę i kurczaka. Na wierzch znowu ziemniaki.
Każdą warstwę ziemniaków oprószyć solą, pieprzem i koperkiem. Zakryć kociołek przykrywą.
Piec na ognisku około godzinę i 10 minut.
kasia900
lukrowanepierniczki