Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone z warzywami i schabem
Schab pokroić w plastry. Nasmarować oliwą oraz przyprawą do wieprzowiny. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać i umyć. Garnek wysmarować tłuszczem, na dno ułożyć plastry ziemniaków, marchewki i cebulkę pokrojoną w pióra. Przykryć posiekaną natką pietruszki, oprószyć kucharkiem i pieprzem.
Dodać troszkę smalce. Na to położyć plastry mięsa. Dodać pokrojony boczek i cebulkę.
Na wierzch ułożyć resztę ziemniaków. Oprószyć przyprawami, dodać trochę smalcu.
Przykryć i upiec nad ogniskiem. Przed podaniem wymieszać.
Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać i umyć. Garnek wysmarować tłuszczem, na dno ułożyć plastry ziemniaków, marchewki i cebulkę pokrojoną w pióra. Przykryć posiekaną natką pietruszki, oprószyć kucharkiem i pieprzem.
Dodać troszkę smalce. Na to położyć plastry mięsa. Dodać pokrojony boczek i cebulkę.
Na wierzch ułożyć resztę ziemniaków. Oprószyć przyprawami, dodać trochę smalcu.
Przykryć i upiec nad ogniskiem. Przed podaniem wymieszać.