Sposób przygotowania:
Ala Lasagne pod beszamelem po mojemuPrzygotowanie cebuli
Cebule umyłam obrałam i skroiłam w kostkę-odstawiłam.
Przygotowanie pomidora
Pomidora umyłam i skroiłam w kostkę-odstawiłam.
Przygotowanie pieczarek
Pieczarki umyłam, usunęłam nóżki. Pieczarki skroiłam -odstawiła.
Przygotowanie cukinii
Surową cukinię umyłam, obrałam ze skóry następnie skroiłam w kółka i kosteczkę-odstawiłam.
Duszenie
Na dużej głębokiej patelni wylałam olej. Wrzuciłam cebulę lekko zeszkliłam, dodałam pieczarki.
Dalszy etap duszenia
Do cebuli oraz pieczarek wrzuciłam mięso mielone i poddusiłam
Ciąg dalszy duszenia
Do powyższych składników gdy mięso mielone zostało podduszone dorzuciłam pomidory
Ostatni etap
Do powyższych warzyw z mięsem na sam koniec wrzuciłam pokrojoną w kostkę cukinię.
Doprawiłam wszystko do smaku -podlałam troszkę wodą i na małym ogniu zaczęłam dusić pod przykryciem.
Przygotowanie beszamelu
Jogurt naturalny wlałam do miseczki, dodałam jedno surowe jajko-rozbełtałam.
Dodałam przyprawy.
Wykładanie makaronu
Na blaszce wysmarowanej olejem wyłożyłam równomiernie ugotowany wcześniej makaron.
Polewanie sosem
Na makaron wylałam delikatnie przygotowany sos z warzyw i mięsa. Wygładziłam.
Dodanie beszamelu
Na makaron wylałam sos następnie sos beszamelowy -ponownie naniosłam makaron sos i polałam wierzch sosem beszamelowym.
Całość wsadziłam do piekarnika na ok 30 minut w 180 s