Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z boćwiną
Marchewki, ziemniaki i kalarepy obieramy dokładnie myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Groszek cukrowy wyjmujemy ze strączków. Liście botwinki przebieramy dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części.
Do garnka dajemy pokrojoną marchew, ziemniaki oraz kalarepę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy groszek cukrowy oraz liście boćwiny. Gotujemy 3-4 minuty.
Podajemy od razu z podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cienką kiełbasą.
Do garnka dajemy pokrojoną marchew, ziemniaki oraz kalarepę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy groszek cukrowy oraz liście boćwiny. Gotujemy 3-4 minuty.
Podajemy od razu z podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cienką kiełbasą.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)
SylaUla